Dárky pro děti - roční nebo dvouleté

Vytvořeno 06.03.2023
Vaše miminko utěšeně roste a vyspívá. Najednou jsou tu první a druhé narozeniny, Vánoce, svátky a vy přemýšlíte, jaký dárek pro děťátko vybrat. Nabídka hraček a dalších potřeb je obrovská, procházet všechny by bylo časově velmi náročné. Jak tedy vybrat vkusný a kvalitní dáreček, který vaše děťátko opravdu potěší a užije si s ním mnoho radosti? Správně vybraný dáreček nejen potěší a pobaví, ale může se podílet i na dalším vývoji dítěte. Vše nové, co si dítě vyzkouší a čemu se naučí, mu dává základ pro další léta života.

Dárky pro děti musí mít vysokou kvalitu

Roční děťátko si nebude s dárkem jen hrát, ale může ho strkat do pusy, okousávat a podobně. Při výběru dárku je tedy nutno dbát na kvalitu a bezpečí, zvláště pokud jde o hračky pro roční dítě.
Podobná pravidla však platí i pro dárek pro dvouleté dítě. Dárky pro děti však 
nemusí být jen hračky, může se jednat i o oblečení nebo různé potřeby pro kojence, které potěší také maminku.

A jaké jsou populární tipy na dárky pro děti?

Vkusné oblečení s dětskými motivy

I roční dítě už může mít své oblíbené pohádkové postavičky. Krásný dárek pro roční holčičku mohou být například šatičkynebo sukýnky v něžných barvách a s motivy milovaných zvířátek nebo postav.

Vhodný dárek pro ročního kluka je jistě kšiltovka, kalhoty nebo bunda s autíčky, zvířaty nebo dalšími typickými chlapeckými motivy.

Pokud byste si nebyli jisti výběrem, vždy se hodí nejrůznější bodýčka, 
pyžámka, doplňky jako plazičky nebo bryndáčky. Praktickými dárky jsou mikiny, legíny, overaly, župánky, košilky i trička.

Se správně vybraným oblečením v odpovídající velikosti nikdy nešlápnete vedle.

Kojenecké potřeby jako dárek k prvním narozeninám 

Mamince i malému děťátku udělají radost také některé kojenecké potřeby, které poslouží mnohem déle, než jen v období kolem prvního roku.


Nosítka, klokanky, šátky nebo vaky na nošení dětí báječně poslouží při výletech do přírody i na procházkách po městě. Děťátko bude mít pohodlí a bude se cítit bezpečně blízko těla některého z rodičů. Rodiče pak mohou jít i do míst, kam by se s kočárkem nedostali.

Koupání zpříjemní 
dětské osušky nebo ponča, podložky do vany nebo mycí žínky oblíbených tvarů.

Krmení bude také veselejší s talířkem nebo učícím hrníčkem. Díky barvám a motivům se jedná o vhodný dárek pro holčičku i dárek pro ročního kluka. Jako dárek k prvním narozeninám bude dobrou volbou i povlečení nebo dětské deky s oblíbenými obrázky.

Hračky pro roční dítě

U hraček do jednoho roku musíme dbát na bezpečnost a snadnou údržbu. Vhodné jsou třeba dřevěné hračky, různé plazičky nebo tunely a dětské stany.

Děťátka ráda lezou, takže do jednoho roku využijí především tunel, stan bude vhodný spíše jako dárek pro 2leté dítě. Vydrží dítěti hodně dlouho, užije ho i v pozdějším věku. Navíc se dá snadno složit a uschovat.

Stejně tak se dá použít dřevěná přelézačka, ze které se pouhým přehozením deky stane domeček. Dítě se zde učí koordinovat pohyb, udržovat rovnováhu, posiluje svaly. V kombinaci s prknem vznikne klouzačka, a vy budete mít doma dětské hřiště na minimálním prostoru.

Jako dárek pro roční dítě se hodí i magnetky, ideálně z pevného a odolného materiálu, třeba ze dřeva. Ty lze umístit na jakýkoli vhodný povrch a společně s dítětem třeba napodobovat zvuky nebo mu vyprávět a předvádět příběhy. Ty už pak dítě umí zkoušet a skládat samo. Naučí se napodobovat zvuky, slova a později třeba vyprávět a hrát.

Pořád nevíte, co k prvním narozeninám? Každé batole si rádo hraje s dřevěnými nebo plastovámi kostkami. Nechá vás postavit věž a pak ji s nadšením zbourá. Také dřevěné puzzle pro nejmenší se hodí jako dárek k jednomu roku. 

Hračky pro kojence jsou veselé a barevné. Krásným dárkem mohou být hračky do vody, které děťátko může postrkovat, různé nádoby, ze kterých může vylévat vodu. Nejrůznější vybavení pro vodní hrátky, jako jsou třeba nafukovací kruhy nebo rukávky, jsou také vhodné hračky pro batolata.

 

Báječná hračka pro roční dítě je dřevěná učící věž. Díky ní se dítě může zúčastnit mnoha činností společně s dospělými, třeba vaření v kuchyni. Věž je vhodný dárek například pro dvouletou holčičku. Nabízí se v kategorii hračky od 1roku, protože ji podle potřeby můžete nastavovat a upravovat pro menší nebo větší dítě. Šikovný tatínek může učící věž i vyrobit.

Hračky od 1 roku si oblíbí celá rodina

Hračky pro děti 1 rok lze vybrat snadno. Panenky s příslušenstvím jsou klasický dárek pro holčičku 1 rok, auta a jiné dopravní prostředky zas hračky pro ročního chlapečka.

A co je 
nejlepší hračka pro roční dítě, která ho dokáže zabavit na nekonečně dlouhou dobu?  Takovou hračkou může být dětské odrážedlo nebo jezdítko. Odrážedlo pro roční dítě je nízké a zcela bezpečné. Jezdítka bývají vybavena tak vodící tyčí. Dítě se tak zdokonaluje v koordinaci pohybu a rovnováhy.

Mezi vhodné hračky pro roční holčičku patří také textilní hračky, plyšáci, panenky a panáčci. Ty mohou svou malou majitelku provázet celé dětství. I malé slečny uvítají soukromí v dívčích textilních stanech, které si vybaví oblíbenými předměty.

Jako dárky pro děti 1 rok bývají často vybírány i interaktivní hračky. Interaktivní stoleček nabízí mnoho činností a vydává různé zvuky.

Jako dárek k prvním narozeninám pro holčičku se hodí stoleček růžový s činnostmi, které malé kutilky milují, stoleček s nářadím se zase hodí jako dárek k prvním narozeninám pro chlapečka. Napodobeniny nářadí jsou oblíbené hračky pro kluky od jednoho roku.

 

Hledáte-li vhodný dárek pro dítě 1 rok, nezapomeňte na didaktické hračky. Tabule, telefonky, interaktivní kostky, vkládačky, hudební nástroje a usínáčci potěší každé dítě.

Hračky pro děti 2roky napomáhají dalšímu rozvoji dítěte

V průběhu prvních dvou let získalo dítě spoustu zkušeností, dovedností a znalostí. Ty si v dalších letech rozšiřuje a zdokonaluje se. V tomto období děti milují pohyb a potřebují se soustředit na koordinaci a rozvoj jemné motoriky. Vybrat vhodný dárek není těžké, pokud dítě alespoň trochu znáte. Samozřejmě se vždy můžete poradit s rodiči.

Tříkolky a odrážedla jsou ideální hračky pro 2leté dítě. Dítě si trénuje reflexy, užívá si pohybu, učí se udržet rovnováhu, Posiluje také jednotlivé svalové skupiny a celkovou fyzickou zdatnost. Jako doplněk a případný další dárek je dobré zakoupit i dětskou helmu jako ochranu hlavy. Dítě se tak připravuje pro budoucí jízdu na kole.

Umělohmotné stavebnice Lego Duplo jsou populární u chlapců, ale existuje i mnoho variant a provedení, které uvítají rodiče jako hračky pro holčičku. Tato série Lega je určena dětem od dvou let a je uzpůsobena velikosti dětských rukou. Dítě může stavět podle vzoru nebo podle vlastní fantazie.

Houpací hračky potřebují více prostoru, ale u dvouletých dětí jsou velmi populární. Může jít o koníky nebo jiná zvířata, například králíčky, jednorožce a další. Kvalitní dřevěný rám a měkké plyšové provedení postavičky zaručují dítěti plné bezpečí.

Oblíbené jsou i naučné hračky pro děti od 2 let. Kreativní hračky jsou zaměřené na rozvoj motoriky a logiky. Děti se učí rozeznat barvy a tvary, hmat, zrak, posilují představivost a koncentraci. Stavebnice, puzzle, kostky nebo společenské hry budou hračkami, se kterými si děti hrají rády a dlouho.

Pokud si bude dítě hrát pod dozorem dospělých, hodí se i modelína, korálky, kuličkové dráhy a mnoho dalších hraček a her.

dárky pro děti
Kojenecké-oblečení.eu
Váš prodejce zboží pro miminky a maminky